Laserontharing in Gorinchem

Vormen overbeharing

Er bestaan twee vormen van overbeharing. De eerste is hirsutisme. Bij hirsutisme is er sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar  mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben, zoals groei van snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. Hypertrichose is een haargroei die sterker is dan men zou kunnen verwachten bij mensen van gelijke leeftijd en dezelfde etniciteit.

De haargroei is bij ieder mens verschillend en is onder andere afhankelijk van leeftijd, hormonen, medicatie en etnische afkomst. Ondanks deze verschillen kent iedere haar drie fasen (zie ook tekening):

Behandeling

Elektrisch epileren
Het is een definitieve manier van ontharen, met een geringe kans op nagroei.  De naald van het epileertoestel wordt langs het haar in de haarfollikel gestoken, waardoor de haarwortel wordt bereikt. Door middel van een stroomstootje wordt de haarwortel verhit, zodat de haar moeiteloos uit de haarschacht verwijderd kan worden.

1. Groeifase (anagene fase): in deze fase is er pigmentstof  (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
2. Rustfase (catagene fase): in deze fase stopt de haar met groeien. Dit duurt ongeveer 2 weken.
3. Uitvalfase (telogene fase): in deze fase zal de haar uitvallen en start een nieuwe haar in de actieve fase, de rustfase duurt ongeveer 6 weken.

 

Laserontharing
In tegenstelling tot IPL/EPL, die door veel schoonheidsspecialisten wordt gebruikt en geadverteerd, wordt in onze praktijk gebruik gemaakt van alexandrite/yag laser. Dit is geen lichtflitsapparaat, maar een echte ontharingslaser.

Er treedt een selectieve verhitting op van diep in de huid gelegen haarfollikels. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om de omliggende huidstructuren en de opperhuid te ontzien. De uniek koeling unit helpt de huid nog eens extra te beschermen door te koelen tijdens het vrijkomen van de laserenergie.
Blonde, grijze en rossige haren kunnen door gemis aan pigment niet door de laser worden verwijderd, maar kunnen wel met elektrische epilatie behandeld worden. Vellushaar en pseudofolliculitis barbae kunnen, indien donker gepigmenteerd, wel goed met de laser worden behandeld.

In aanleg heeft iedereen meer haren dan je op een bepaald moment kunt zien. Aanwezige, zichtbare haren kunnen voor ongeveer 85% definitief worden verwijderd. Niet aanwezige haren (de haren in aanleg) kunnen zich, o.a. door een verandering van het hormoonpatroon, op een later tijdstip ontwikkelen en presenteren. Daarom spreken we van een definitieve vermindering van de haargroei en niet van definitief ontharen.

Laserontharing bij donkere huidtypen
Onze laser heeft tevens een functie waardoor kunnen wij ook huidtype 3 tot 6 veilig behandelen. De laser maakt de huid ook gevoeliger voor uv-stralen. Wij raden aan tijdens de gehele behandelduur zonnebrand van minimaal factor 30 te smeren.

<

Wilt u meer weten, ga naar http://www.huidzorg.net/behandelingen/laserontharing/

Laserontharing prijzen

klik op de onderstaande link:
http://www.huidzorg.net/tarieven-en-vergoedingen/

 Fitzgerald huidtypen


 

 terug