Coaglueren in Gorinchem

Vaatjes

Couperose en spider naevi zijn beiden aandoeningen van de meeste oppervlakkig gelegen vaatjes in de huid. Couperose bevindt zich in het gelaat en wordt meestal gekenmerkt door een diffuus erytheem op de wangen, neus en kin. Binnen dit diffuse erytheem kunnen er duidelijke vaatjes zichtbaar zijn.

Spider naevi zijn veelal op zichzelf staande vaatverwijdingen in de vorm van een centrum (lijfje) met uitlopers (pootjes). Hoewel meestal in het gelaat, kunnen spider naevi ook op andere plekken op het lichaam voor komen. Ze worden ook vaak gezien op de onderbenen.

Coaguleren
Behandeling van spider naevi kan door middel van coagulatie. Een naaldje wordt tegen het vat aan gehouden en er wordt kortdurend stroom gegeven. Het vat wordt hierdoor verhit en de eiwitten in het bloedvat zetten uit (coaguleren). De eiwitten blokkeren nu de doorgang van het oppervlakkige vat met de onderliggende bloedtoevoer. Het vat krijgt geen bloed meer en zal door het lichaam worden opgeruimd.

N.B. Doordat de huid in het behandelde gebied door coagulatie en laser gevoeliger wordt voor uv-stralen, raden wij tijdens de behandelduur aan een zonnebrand te smeren.

Laser-coagulatie
De laser brengt per flits warmte in de huid. De eiwitten in het bloedvat coaguleren hierdoor op dezelfde wijze als bij coaguleren. Een voordeel van laser is dat het grotere gebieden per flits kan behandelen. Deze behandelmethode is daarvoor uiterst geschikt voor behandeling van couperose, behandelen van middelgrote spider naevi op de benen en diffuus erytheem met andere oorzaken.

Fibromen

Coaguleren
Behandeling van fibromen kan door middel van coagulatie. Een naaldje wordt enkele milimeters in de fibroom ingebracht en er wordt kortdurend stroom gegeven. De eiwitten in het fibroom worden hierdoor verhit zetten uit (coaguleren). De eiwitten blokkeren nu de doorgang van het fibroom met de onderliggende bloedtoevoer. Het fibroom krijgt geen bloed meer en zal door het lichaam worden afgestoten.
N.B. Doordat de huid in het behandelde gebied door coagulatie en laser gevoeliger wordt voor uv-stralen, raden wij tijdens de behandelduur aan een zonnebrand te smeren.

De Cauteerstift
De cauteerstift is uitermate geschikt voor plattere fibromen zoals de ouderdomswrat en steelwratten. De fibromen worden door middel van warmte weggebrand. Er ontstaat een korst die de patiënt gedurende enkele weken goed vet houdt. Zodra deze eraf valt is invetten niet langer nodig. De huid is na 4 tot 5 weken volledig genezen. In geval van ouderdomswratten kan er afhankelijk van de grootte een tweede behandeling noodzakelijk zijn. Deze vind vaak 5 weken na de eerste plaats.

Knippen
Steelwratten met een smalle basis zullen wij indien mogelijk wegknippen.

Voor meer informatie: http://www.huidzorg.net/behandelingen/coagulatie/

>

Voor prijzen klik op http://www.huidzorg.net/tarieven-en-vergoedingen/

 

terug