Acne behandeling in Gorinchem

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel. Het is een van de meest voorkomende huidziekten.

De aandoening kan op alle leeftijden voorkomen, maar begint meestal in het begin van de puberteit en verdwijnt rond het 25e jaar.

Over de oorzaak van acne is nog weinig bekend.

De aandoening kan op alle leeftijden voorkomen. Het is een van de meest voorkomende huidziekten.

Hoe ziet acne eruit?

Kenmerkend voor acne zijn; vette huid met kleine witte en/of zwarte bultjes(mee-eters), soms ook rode pukkels (papels) en puistjes met gele puskopjes (pustels).
Bij sommige mensen treden vooral de mee-eters op de voorgrond (comedonen acne), terwijl bij anderen meer ontstekingsverschijnselen te zien zijn (papulopustuleuze acne).

Acne komt vooral in het gezicht voor, maar ook op rug, borst en soms op andere plaatsen.

Hoe ontstaat acne?
De belangrijkste oorzaken van acne kunnen zijn:
- Toegenomen talgproductie
- Verstopping van de uitgang van de talgklier
- Opeenhoping van bacteriën in de talgklier

Acne wordt ook verergerd door een ernstige transpiratie, klimaatwisselingen, mechanische invloeden en geneesmiddelen.

Behandeling

Een acne behandeling gebeurt vaak in combinatie met een behandeling door een arts. Daarnaast worden ook adviezen gegeven waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken. Een actieve bijdrage van de patiënt is voorwaarde voor succes.
Een acnebehandeling bestaat uit:

Dieptereiniging van de huid, bijvoorbeeld door een peeling. Hierbij worden de dode, losse huidcellen verwijderd, zodat ze de porie niet meer blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan;

Speciale massage die de doorbloeding van de huid verbetert. Het gaat hier bijvoorbeeld om de pincementsmassage. Hierdoor zijn mee-eters gemakkelijk te verwijderen. Tegelijkertijd verbetert de zuurgraad van de huid waardoor minder ontstekingen ontstaan. De massage bevordert ook de genezing van acnelittekens;
Het verwijderen van mee-eters; het aanprikken en uitdrukken van puistjes.

Peelings
In onze praktijk maken we gebruik van verschillende soorten peelings van Lira, afgestemd op de soort aandoening van de huid. Het zuur in de peelings behandeld niet alleen de zichtbare acne aan maar ook de dieper gelegen ontstekingen en pakt de P. acnes bacterie aan. Wij kunnen hierdoor papulopustuleuze acne en comedonen verminderen, nieuwvorming tegengaan en restacne verminderen.

Door de peelingen wordt de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf zoals uv-stralen. Om de huid goed te beschermen tegen de uv-stralen, die pigmentvlekken kunnen veroorzaken, raden wij tijdens de behandelduur ten alle tijden het gebruik van zonnebrand aan.

 

http://www.huidzorg.net/tarieven-en-vergoedingen/


Voor meer informatie : http://www.huidzorg.net/behandelingen/acnetherapie/

 terug