Werkwijze van de praktijk in tijden van corona

Onze werkwijze is aangepast, omdat we immers de nodige maatregelen van het RIVM moeten opvolgen, op het gebied van onder andere hygiëne en sociale afstand. Regulier is het dus zeker nog niet.

Zo vragen we van u uw medewerking in de volgende aanpassingen:


- Wij vragen u om alleen naar de praktijk te komen als u een afspraak heeft. Voor vragen of het bestellen van medicatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het maken van een afspraak kan via het patiëntenportaal of telefonisch.

- Waar mogelijk maken wij gebruik van multimedia: telefoon, beeldbellen, e-consulten en foto's.

- Sinds 1 december jl. is het dragen van een mondkapje in het gezondheidscentrum verplicht. Wij vragen u deze zowel in de wachtkamer als in de preekkamer op te houden.
Voor informatie over verklaringen omtrent het niet dragen van een mondkapje verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid. Uw huisarts schrijft geen verklaring.

- In de wachtkamer willen we de 1,5 meter afstand respecteren. We vragen u daarom om zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak te komen. Het aantal wachtende patiënten houden we beperkt tot drie.

- als u klachten heeft die bij het Corona-virus zouden kunnen passen, willen wij u vragen om u eerst te laten testen en uw afspraak uit te stellen.

- Voor patiënten die klachten hebben die kunnen passen bij het Corona-virus en die gezien moeten worden, houden wij een apart 'isolatiespreekuur'. Deze patiënten komen niet in de wachtkamer.

Chronische zorg:


- De oproepen voor ons hart- en vatenspreekuur, astma- en COPD controles en voor onze diabetes spreekuren vinden weer plaats op een aangepaste manier. Daarbij zullen de controles waar mogelijk telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.

- De visites aan onze oudere patiënten kunnen plaatsvinden als dat nodig is. Wij zijn nog terughoudend met routinematige visites uit bescherming van de oudere, kwetsbare patiënt.

- Heeft u vragen over het Coronavirus kijk dan op de website van het RIVM of bel het publieksinformatienummer van de overheid: 0800-1351.